Nou proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor. Discuţii cu sindicatele la Ministerul Muncii

Postat la 03 august 2017 1649 afişări

Guvernul a elaborat un nou proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii pensiilor speciale, document ce prevede ca pensiile să nu fie mai mari decât salariul avut în activitate iar actualizarea să facă în funcţie de rata de inflaţie.Sindicaliştii,chemaţi la discuţii la Ministerul Muncii.

Nou proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor. Discuţii cu sindicatele la Ministerul Muncii

La ora transmiterii ştirii, sindicaliştii au discuţii cu reprezentanţii ai Guvernului, la Ministerul Muncii, despre noul proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor speciale. Noul draft al proiectului nu mai schimbă modul de calcul, însă prevede ca pensia să nu fie mai mare decât salariul iar actualizarea este legată de rata medie anuală a inflaţiei.

"Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată", este una dintre prevederile noului proiect de OUG prezentat de Federaţia Sindicatelor din ANP.Ci

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.