NOU CUTREMUR în Nepal: Seismul a avut magnitudinea de 7,4

Autor: Iuliana Enache Postat la 12 mai 2015 74 afişări

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,4, s-a produs marţi în Nepal, a anunţat institutul american de geofizică USGS, determinând numeroase persoane să iasă din clădiri în capitala Kathmandu şi fiind resimţit inclusiv în capitala indiană.

Magnitudinea preliminară a cutremurului anunţată de institutul american a fost de 7,1. Seismul s-a produs la ora locală 12.05 (10.05 ora României), în apropierea taberei de bază pentru Everest, la o adâncime de 18,5 kilometri, potrivit site-ului USGS.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs la 25 aprilie în Nepal, provocând moartea a cel puţin 8.046 de persoane şi rănirea altor peste 17.800, relatează Reuters, în pagina electronică.

Potrivit BBC News Online, cutremurul de marţi a fost resimţit atât în capitala indiană Delhi, precum şi la Dhaka, capitala Bangladeshului.

"A fost unul mare", a declarat Prakash Shilpakar, proprietarul unui magazin artizanal din Kathmandu, pentru Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPAL,
CUTREMUR,
/actualitate/nou-cutremur-in-nepal-seismul-a-avut-magnitudinea-de-7-4-14248870
14248870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.