Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

Postat la 05 februarie 2014 48 afişări

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate părţile sociale către Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operaţiunea fiind parte a procesului de pregătire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranziţia către Microsoft, aprobată în noiembrie 2013.

Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

 "Această schimbare face parte din pregătirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranziţia către Microsoft. Ne vom continua activitatea în România", au declarat reprezentanţii grupului Nokia la solicitarea MEDIAFAX.

În luna noiembrie 2013, acţionarii Nokia au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vânzare cu Microsoft a fost semnat în luna septembrie, după ce Nokia şi-a pierdut relevanţa pe piaţa telefoanelor inteligente (smartphone), în lipsa unui răspuns credibil la iPhone, lansat în 2007 de grupul american Apple.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-a-vandut-subsidiara-din-romania-catre-alta-entitate-din-grup-pentru-18-8-milioane-euro-12026444
12026444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.