Noi date despre tragedia Germanwings: Copilotul Andreas Lubitz a exersat prăbuşirea avionului în aceeaşi zi cu tragedia din Alpi

Autor: Ioana Bojan Postat la 06 mai 2015 65 afişări

Copilotul companiei Germanwings suspectat că a prăbuşit intenţionat un avion în Alpii francezi în martie, provocând moartea celor 150 de persoane de la bord, a exersat prăbuşirea în timpul cursei anterioare, relatează cotidianul Bild, citat de Reuters în pagina electronică.

Procurorii consideră că copilotul german Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani, l-a încuiat pe comandantul de bord în afara cabinei de pilotaj şi a setat avionul pe o traiectorie descendentă, în timpul unei curse pe ruta Barcelona-Dusseldorf, la 24 martie.

Cotidianul german Bild, care citează surse din cadrul agenţiei franceze de investigare a accidentelor aeriene BEA, a relatat marţi că BEA va publica miercuri un raport în care se precizează că Lubitz a exersat reducerea altitudinii de zbor în aceeaşi zi, pe cursa Dusseldorf-Barcelona.

Potrivit surselor citate de Bild, raportul BEA va menţiona o "coborâre controlată care a durat câteva minute şi pentru care nu există nicio jusitifcare aeronautică".

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa de la Barcelona spre Dusseldorf, s-a prăbuşit la 24 martie în Alpii francezi, provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Lubitz a suferit o depresie severă în trecut, iar datele de pe calculatorul său de acasă arată că a căutat pe Internet modalităţi de sinucidere, în zilele anterioare prăbuşirii avionului. Procurorii au descoperit de asemenea la domiciliul său adeverinţe medicale rupte care arătau că avea probleme de sănătate şi nu ar fi trebuit să piloteze avionul în ziua tragediei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
AVIAŢIE,
COPILOT,
avion germanwings
/actualitate/noi-date-despre-tragedia-germanwings-copilotul-andreas-lubitz-a-exersat-prabusirea-avionului-in-aceeasi-zi-cu-tragedia-din-alpi-14215456
14215456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.