Noi alerte de vijelii, ploi torenţiale şi grindină în 15 judeţe

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 iulie 2021 294 afişări

Noi alerte de vijelii, ploi torenţiale şi grindină în 15 judeţe

15 judeţe se vor afla, sâmbătă, sub avertizare Cod galben de ploi, vijelii şi grindină. În rest, disconfortul termic se menţine accentuat, iar la începutul săptâmânii viitoare se extinde.

Meteorologii au emis o nouă avertizare Cod galben. Sâmbătă între orele 12.00 – 22.00, în zona Carpaţilor Occidentali, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei, precum şi local în Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul Banatului, Crişanei, Maramureşului, precum şi în nordul şi vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.

Codul galben vizează judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş.

Disconfortul termic se va menţine ridicat, sâmbătă şi duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare şi extindere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerte,
meteo,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.