Noaptea Lungă a Filmelor Scurte: 25 de scurtmetraje, în competiţia ShortsUP Audience Award

Autor: Patricia Marinescu Postat la 30 iunie 2015 105 afişări

Un număr de 25 de scurtmetraje din Europa, Statele Unite ale Americii şi Asia participă în competiţia ShortsUP Audience Award, la cea de-a şaptea ediţie a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, care are loc sâmbătă, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Cele 25 de scurtmetraje originare din ţări precum Franţa, Olanda, Norvegia, Canada, SUA, Marea Britanie, Italia, România şi Japonia vor concura pentru ShortsUP Audience Award, un premiu de 1.500 de euro, acordat de public, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Din competiţia ShortsUP Audience Award nu lipsesc nici filmele româneşti, printre care câştigătorul de la Next Film Festival 2015, scurtmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu "În care eroina se ascunde şi apoi are parte de o întâlnire neaşteptată".

Cinefilii vor putea vota scurtmetrajele preferate pe parcursul nopţii lungi, de pe telefon sau tabletă, cu ajutorul unei aplicaţii disponibile pe site-ul www.shortsup.ro.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte mixează scurtmetrajul cu o instalaţie foto de Alex Gâlmeanu, mapping video creat de grupul de artişti Tip-Toe şi muzică funk şi disco mixată de nicecream.fm.

De la 7 seara până la 5 dimineaţa, publicul va descoperi magia imaginilor aduse la viaţă de medii diferite precum filmul, fotografia şi arta video, dar şi un cinematograf interactiv în care soarta personajului principal va fi decisă prin vot colectiv.

Marele câştigător la Tribecca Film Festival, "Dragoste în vremea nebuniei de primăvară" (SUA, 2014), de Melissa Johnson şi Robertino Zambrano, este autobiografia Melissei, fata care, în clasa a 8-a, ajunge la înălţimea de 2 metri şi jumătate. Ceea ce ar putea fi povestea unei strălucite jucătoare de baschet este de fapt istoria amuzantă a şirului de romanţe bizare cu bărbaţi prea scunzi şi nepotriviţi.

După miezul nopţii, ficţiunea îşi face loc în programul ShortsUP, cu "Între pământ şi cosmos" (Marea Britanie, 2014), de Oscar Sharp, cel mai bun scurtmetraj britanic la gala BAFTA şi desemnat cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest. Mamă şi soţie devotată, Sarah se trezeşte într-o zi cu capul în nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării, aşa că familia ei trebuie să găsească o soluţie pentru a o ţine aproape.

Până la ora 22.00, spectatorii vor fi antrenaţi pentru maraton cu expoziţii de fotografie, mapping video, muzică şi ateliere. De asemenea, ShortsUP va găzdui în curtea Romexpo un pop-up food court, cu demonstraţii de gătit şi cele mai cool bucătării urbane.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-25-de-scurtmetraje-in-competitia-shortsup-audience-award-14524248
14524248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.