NN a numit doi noi directori de investitii

Autor: Ioana Matei Postat la 22 februarie 2018 132 afişări

Cristian Popa, 31 de ani, fost director de investiţii la NN Asigurări, este noul director de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, şi preia astfel funcţia pe care Adrian Tănase a părăsit-o pentru a deveni şef al BVB, potrivit informatiilor confirmate astazi de oficialii companiei.

NN a numit doi noi directori de investitii

În locul lui Popa la NN Asigurări vine Vlad Deliu, 36 de ani, care a ocupat funcţia de manager de investiţii la NN Pensii. Din noua funcţie, Cristian Popa va administra active de 14,8 miliarde de lei ale NN Pensii în România, potrivit datelor ASF. NN Pensii gestionează pensiile private a circa 2 milioane de români. Cristian Popa lucrează din august 2014 la NN Asigurări de Viaţă, cel mai mare asigurător de viaţă din România.

El şi-a început cariera în finanţe în 2006 la compania de brokeraj BRK Financial Group, în prezent în top zece cei mai mari intermediari de pe piaţa de capital din România. În perioada 2009-2012, Cristian Popa a fost angajat la BCR Pensii, iar din 2012 a venit la NN Investment Management (fosta ING) în funcţia de analist pe piaţa de capital.

Cristian Popa a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul 2009 şi are certificate CFA, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma Linkedin.

Vlad Deliu lucrează de 10 ani în cadrul NN Pensii, având roluri succesive de analist de investiţii şi portofolio manager. A mai activat ca CIO al NN Asigurări de Viaţă în intervalul 2011-2013. Deliu este CFA (Chartered Financial Analyst) şi PRM (Pro­fes­­sional Risk Manager). Din noua funcţie, Vlad Deliu va administra active de aproximativ 1 miliard de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.