NIS vrea 20-25 de benzinării în Bucureşti până în 2015

Autor: Carol Dan Postat la 03 noiembrie 2013 82 afişări

Compania NIS Petrol România, controlată indirect de grupul rus Gazprom, intenţionează ca până la sfârşitul anului 2015 să aibă 20-25 de benzinării în Bucureşti şi împrejurimi, dintr-un total de 120 de unităţi pe care vrea să le construiască în România.

NIS vrea 20-25 de benzinării în Bucureşti până în 2015

"Vom avea cam 20-25 de benzinării şi în Bucureşti, şi lângă Bucureşti, din totalul vizat de 120 de benzinării până în 2015", a declarat Vadim Smirnov, director general al NIS Petrol România.

NIS Petrol este filiala din România a companiei sârbe NIS, controlată de Gazprom. Compania a deschis prima benzinărie în România la sfârşitul anului trecut şi în prezent are 13 unităţi, alte 10 staţii fiind în diverse stadii de construcţie. Dintre cele 13 unităţi funcţionale, 12 au fost investiţii greenfield, iar una a fost cumpărată de la un benzinar particular, a spus Smirnov.

Planul companiei este ca până la sfârşitul anului 2015 să opereze o reţea de 120 de benzinării în România, investiţie totală de 150 milioane de euro. NIS Petrol are deocamdată 1% din piaţa distribuţiei de carburanţi din România, procentaj care ar putea trece de 10% atunci când vor fi deschise toate cele 120 de staţii. "Până la sfârşitul anului în curs, sperăm să avem deschise peste 23 de benzinării, dar depinde de mai mulţi factori. Este greu de imaginat că se pot face 120 de benzinării greenfield", a adăugat Smirnov, precizând că NIS Petrol discută cu mai multe companii pentru cumpărarea unor staţii de alimentare cu carburanţi.

Potrivit lui Smirnov, în prezent, cea mai mare parte a carburanţilor comercializaţi în benzinăriile proprii este cumpărată din România, dar până la sfârşitul anului carburanţii vor fi aduşi integral din Serbia. "Cred că până la sfârşitul anului vom vinde marfa proprie. Deocamdată, 99% din ce vindem este de la rafinării din România", a mai spus Smirnov.

NIS Petrol concurează pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România cu OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) şi ENI (Italia).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nis-vrea-20-25-de-benzinarii-in-bucuresti-pana-in-2015-11611556
11611556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.