Ninsorile revin în forţă în România! Vezi unde ninge în weekend

Postat la 19 ianuarie 2018 636 afişări

Meteorologii au emis o informare care anunţă pentru weekend ninsori local însemnate cantitativ, precipitaţii mixte, dar şi intensificări ale vântului, pe fondul scăderii temperaturilor.

Ninsorile revin în forţă în România! Vezi unde ninge în weekend

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (19 ianuarie, ora 20:00 – 20 ianuarie, ora 08:00) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma gheţuş sau polei.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est; în Muntenia şi în Dobrogea, mai întâi sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă, cu grosimi între 4 şi 8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.