​Nikolay Storonsky, fondatorul startupului fintech Revolut, testează limitele sectorului financiar: Viitorul retailului financiar este o cursă în care învingătorul ia tot

Postat la 21 martie 2019 140 afişări

Nikolay Storonsky, antreprenor britanic cu rădăcini ruseşti şi fondatorul startupului fintech Revolut care a intrat în 2018 şi pe piaţa românească, încearcă să răstoarne lumea bankingului cu startupul fondat acum trei ani şi jumătate, însă autorităţile de reglementare financiară din Marea Britanie cercetează în prezent de ce banca digitală a oprit vara trecută temporar sistemul proiectat să blocheze automat orice tranzacţii suspicioase, potrivit Bloomberg.

​Nikolay Storonsky, fondatorul startupului fintech Revolut, testează limitele sectorului financiar: Viitorul retailului financiar este o cursă în care învingătorul ia tot

“Aşa a fost mereu, ‘trebuie să fim conformi’. Dar cât de conformi? Asta-i altceva, nu?”, a declarat Storonsky într-un interviu din biroul său din Canary Wharf, hubul financiar al Londrei de unde conduce compania fintech cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa.

 

Revolut, evaluat la 1,7 miliarde de dolari în cea mai recentă strângere de fonduri şi cunoscut pentru serviciile sale bancare de consum, s-a extins rapid ca o aplicaţie care concentrează banii de călătorit. În prezent, fintech-ul are şi planuri în servicii complexe, cum sunt împrumuturile personale. Susţinut de investitori precum miliardarul ruso-israelian Yuri Milner, startupul s-a dezvoltat mai repede decât rivalii Monzo şi Starling, ajungând astfel să aibă de trei ori mai mulţi utilizatori decât cei doi creditori la un loc.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fondator,
cursa,
invingator,
limitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.