Nike a pus capăt contractului cu Oscar Pistorius

Autor: Adrian Petculescu Postat la 16 septembrie 2014 51 afişări

Producătorul american de echipament sportiv Nike a anunţat că a pus capăt contractului cu campionul paralimipic Oscar Pistorius, găsit vinovat de justiţia sud-africană de uciderea din culpă a prietenei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Nike suspendase contractul cu atletul Oscar Pistorius, precum şi plăţile către acesta, imediat după ce sportivul a fost acuzat că şi-a ucis prietena, informează L'Equipe.

Anunţul companiei vine la doar câteva zile după ce aceasta i-a reziliat contractul altui sportiv, jucătorul de fotbal american Ray Rice, surprins de camerele de luat de vederi în timp ce îşi lovea logodnica în liftul unui cazinou din Atlantic City.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014. Joi şi vineri, judecătoarea Thokozile Masipa a citit în instanţă concluziile sale în acest caz.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de omor din culpă de justiţia sud-africană, dar a obţinut dreptul de a rămâne în libertate pe cauţiune până la reluarea discuţiilor în cazul său la tribunalul din Pretoria, la 13 octombrie.

În 13 octombrie şi în zilele următoare, apărarea şi acuzarea vor încerca să o convingă pe judecătoare să pronunţe o sentinţă mai mică, respectiv mai mare pentru Oscar Pistorius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ATLETISM,
NIKE,
PISTORIUS
/actualitate/nike-a-pus-capat-contractului-cu-oscar-pistorius-13277579
13277579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.