Nik Powell, producătorul filmului de Oscar "The Crying Game", cofondator Virgin Records, a murit

Postat la 08 noiembrie 2019 74 afişări

Nik Powell, producătorul filmului de Oscar "The Crying Game", cofondator Virgin Records, a murit

Nik Powell, producătorul a peste 60 de filme - printre care şi cel recompensat cu premiul Oscar "The Crying Game", de Neil Jordan - şi cofondator al Virgin Records, împreună cu Richard Branson, a murit la vârsta de 69 de ani, potrivit Variety.

Producătorul de film şi muzică Nik Powell era unul dintre marile nume din industria de profil britanică.

Powell a murit în locuinţa sa din Oxford, joi, din cauza unui cancer, potrivit National Film and Television School din Marea Britanie, instituţie pe care acesta a condus-o peste un deceniu, până în 2017.

Născut pe 4 noiembrie 1950, într-un sat din Buckinghamshire, Powell s-a numărat, în 1972, printre membrii fondatori ai Virgin Records, care a devenit una dintre cele mai mari companii de înregistrări muzicale din Marea Britanie înainte de a fi vândută EMI, 20 de ani mai târziu.

În 1983, Powell a cofondat, cu Stephen Woolley, compania de producţie de film Palace Pictures, prin care au realizat pelicule precum "The Company of Wolves" (1984), "Mona Lisa" (1986) şi "Jocul Lacrimilor/ The Crying Game", toate regizate de Neil Jordan, cel din urmă recompensat cu Oscar pentru scenariu în 1993.

La nivel de distribuţie, compania a lansat filme ale unor regizori precum Sam Raimi, fraţii Joel şi Ethan Coen, Rob Reiner, Mike Leigh, Ken Loach şi Peter Greenaway.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
film,
oscar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.