Neutralitatea internetului nu mai există în SUA. Măsura care deschide calea unor "culoare rapide" pentru anumiţi abonaţi

Postat la 15 decembrie 2017 75 afişări

Federal Communications Commission (FCC) a votat pe 14 decembrie pentru a elimina regulile care asigurau neutralitatea internetului în SUA. Acesta este un principiu conform căruia toţi utilizatorii de internet trebuie trataţi în mod egal de furnizorii de servicii de telecomunicaţii.

Neutralitatea internetului nu mai există în SUA. Măsura care deschide calea unor "culoare rapide" pentru anumiţi abonaţi

Măsura deschide calea spre aşa numitele „culoare rapide” pe internet, care pot fi accesate de către cei care plătesc mai mult. De exemplu, Comcast a dat semne că este dispusă să primească bani de la Netflix pentru ca video-urile de pe platforma de streaming să ruleze în cele mai bune condiţii în reţeaua sa. Costurile suplimentare care vor fi consemnate de Netflix vor fi pasate, inevitabil, clienţilor.

Potrivit susţinătorilor principiului neutralităţii, decizia FCC va favoriza marile companii şi va afecta inovaţia. Potrivit lor, un start-up care vine cu o idee genială s-ar putea să nu aibă fondurile necesare pentru a accesa un culoar rapid pe internet şi, astfel, să nu reuşească să se dezvolte.

Ajit Pai, şeful FCC, susţine că decizia era necesară pentru a fi încurajate investiţiile masive necesare în infrastructura telecom. America nu este recunoscută pentru viteza mare a internetului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.