NetSafe: numărul mare de dispozitive mobile conectate la internet reduce viteza de download

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 septembrie 2017 164 afişări

NetSafe: numărul mare de dispozitive mobile conectate la internet reduce viteza de download

Grupul NetSafe, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT cu valoare adăugată pe segmentele de Security, Networking şi Wireless, îşi extinde portofoliul de produse cu soluţiile Nomadix, producător de echipamente de reţea, destinate segmentului de business şi, în special, reţelelor de mari dimensiuni specifice aglomerărilor urbane.

„Parteneriatul are loc în contextul creşterii traficului de date şi al nevoii de upgrade tehnologic al reţelelor de Internet care, în lipsa unor investiţii în viitorul apropiat, vor pierde din calitatea pe care o oferă acum clienţilor”, spune Doru Manea, CEO al Grupului NetSafe. „Observăm deja o reducere importantă a vitezei medii de download pe Internetul mobil la nivel naţional, potrivit ANCOM - cu aproape 30% în prima jumătate a anului, cauza principală fiind numărul tot mai mare de dispozitive conectate, care creează practic o congestionare a reţelelor”.

Grupul NetSafe, prin parteneriatul cu Nomadix, vine cu o rezolvare la această situaţie şi le oferă clienţilor corporate şi furnizorilor de servicii soluţii de tip Access Gateway şi Bandwidth Management, pentru un control mai bun al accesului în reţea şi o administrare mai eficientă a traficului de date şi a lăţimii de bandă, concomitent cu o scădere a costurilor de investiţii.

„Fie că este vorba despre un hotel, un restaurant, o arenă sportivă, un aeroport, un eveniment cu mii de invitaţi, o companie mare, cu sute sau mii de angajaţi, administratorii de reţele se confruntă cu o cerere fără precedent de Internet, în contextul unui număr tot mai mare de dispozitive conectate. Adresarea acestei cereri, înseamnă, de cele mai multe ori, investiţii semnificative în upgrade al reţelelor, atât hardware, cât şi software. Prin parteneriatul cu Nomadix, venim cu o alternativă mai ieftină, care presupune îmbunătăţirea vitezei traficului de date prin extinderea şi gestionarea lăţimii de bandă”, mai spune Doru Manea.

Acordul între cele două companii pentru distribuţia produselor Nomadix ajută la consolidarea poziţiei NetSafe pe piaţa din România şi face parte din strategia grupului de extindere a portofoliului de produse şi servicii.

Nomadix este al treilea furnizor intrat anul acesta în portofoliul NetSafe, alături de IXIA şi PhishMe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.