Neruşinarea unui sistem cu pensii speciale de sute de mii de lei. Vezi ce pensie de urmaş are un copil din Zalău

Postat la 01 octombrie 2017 1136 afişări

Cazul unei familii din Zalau dezvaluie nerusinarea unui sistem care calculeaza pensii speciale de sute de mii de lei pentru categorii privilegiate de bugetari si calculeaza o pensie de urmas de 12 lei pentru doi copii care au ramas orfani dupa ce tatal lor a murit intr-un accident.

Neruşinarea unui sistem cu pensii speciale de sute de mii de lei. Vezi ce pensie de urmaş are un copil din Zalău

Maria Rus a fost implicata in accident, dar a scapat cu bine, însă a ramas vaduva.A rămas să aibă grijă de doi copii, de 8 şi 10 ani şi face eforturi pentru a-i putea întreţine, având în vedere că lucreaza la bucatarie la Silcotub, pe un salariul minim pe economie.

 

Dupa accident, in urma caruia Maria a fost internata in spitalul din Arad, a facut demersuri si a depus o cerere la Casa Judeteana de Pensii Salaj pentru ca cei doi copii minori sa beneficieze de pensie de urmas. 

 

Decizia pentru stabilirea pensiei de urmas pentru cei doi copii emisa de CAS Salaj arata ca celor doi copii le revine nici mai mult nici mai putin de 24 de lei, adica 12 lei pentru fiecare copil. Cuantumul pensiei a fost stabilit conform Legii 263 din 2010. Drepturile au fost stabilite incepand cu 3 iulie, in procent de 75 la suta din punctajul mediu anual realizat de sustinator.

 

Cititi mai multe pe wwwgraiulsalajului.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.