NEPI vrea să strângă 80 milioane euro prin majorare de capital, pentru investiţii în România şi Serbia

Autor: Cristina Cuncea Postat la 22 octombrie 2014 82 afişări

Fondul sud-african de investiţii NEPI vrea să atragă 80 de milioane de euro printr-o majorare de capital prin emisiune de acţiuni, pentru a finanţa achiziţia centrelor comerciale Aurora Shopping Mall Buzău şi Alba Iulia Strip Mall, a unui mall din Serbia şi altor dezvoltări.

"Majorarea de capital depinde de preţul acceptabil pentru NEPI şi o parte din fonduri vor fi folosite pentru finanţarea achiziţiilor efectuate. (...) Încasările aferente se vor folosi pentru a finanţa achiziţiile anunţate recent de către companie, respectiv Aurora Shopping Mall şi Alba Iulia Strip Mall în România, şi Kragujevac Plaza Shopping Mall în Serbia. Suma rămasă din încasările aferente majorării de capital va fi folosită parţial pentru finanţarea proiectelor viitoare de dezvoltare, extindere şi achiziţii, dacă se agreează termeni acceptabili", se arată într-un anunţ al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Operaţiunea se încadrează în strategia NEPI de a se concentra pe oportunităţi care conduc la maximizarea pe termen lung a câştigurilor recurente pe acţiune atribuibile acţionarilor.

Majorarea de capital desfăşurată pe Bursa din Johannesburg va fi implementată printr-o ofertă de acţiuni de tip accelerated book build, care se deschide miercuri, compania având dreptul de a închide oferta oricând.

NEPI a cumpărat de la omul de afaceri Dan Ostahie proiectele comerciale Aurora Shopping Mall Buzău şi Alba Iulia Strip Mall, într-o tranzacţie de 10 milioane de euro şi a anunţat că vrea să investească 6 milioane de euro pentru reconfigurarea şi renovarea mall-ului din Buzău.

Fondul are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi. Printre cele mai importante proiecte pe care NEPI le dezvoltă în România se numără Mega Mall din Pantelimon, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.700 metri pătraţi, a cărei deschidere este programată în al doilea trimestru al anului 2015 şi Timişoara Shopping City, în proces de obţinere a autorizaţiilor necesare şi de închiriere, cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 metri pătraţi.

NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa locală, deţine în Românie proiecte de retail şi de birouri, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa,Vulcan Value Center Bucureşti sau Lakeview.

Fondul este listat la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile au fost tranzacţionate miercuri la un preţ de 38,99 lei/titlu, astfel capitalizarea NEPI este de 9,36 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPI,
INVESTIŢII,
/actualitate/nepi-vrea-sa-stranga-80-milioane-euro-prin-majorare-de-capital-pentru-investitii-in-romania-si-serbia-13436524
13436524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.