Nehotărârea Marii Britanii se loveşte de refuzul ferm al Europei. Jean-Claude Juncker: Nu vor exista re-negocieri, negocieri noi, nici garanţii suplimentare pe lângă cele deja acordate

Postat la 20 martie 2019 95 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, afirmă că este puţin probabil ca liderii UE să ajungă la o înţelegere pe tema Brexit în cursul summitului din această săptămână, astfel că probabil săptămâna următoare va mai fi nevoie de o nouă reuniune, informează postul RTE.

Nehotărârea Marii Britanii se loveşte de refuzul ferm al Europei. Jean-Claude Juncker: Nu vor exista re-negocieri, negocieri noi, nici garanţii suplimentare pe lângă cele deja acordate

"Nu vor exista re-negocieri, negocieri noi, nici garanţii suplimentare pe lângă cele deja acordate", a declarat Juncker pentru postul radio Deutschlandfunk.

 

"Am făcut în mod intens paşi către Marea Britanie, nu se mai poate", a adăugat liderul european.

 

În ceea ce priveşte summitul UE, care este programat să înceapă joi, Juncker s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte şansele obţinerii unui succes.

 

"Părerea mea în această dimineaţă (...) este că nu vom termina cu acest lucru în această săptămână şi va trebui să ne întâlnim din nou săptămâna viitoare", a afirmat oficialul EU, adăugând că un Brexit fără acord nu este de de dorit, dar Marea Britanie trebuie să ofere claritate şi propuneri clare.

 

Theresa May îi va trimite miercuri o scrisoare oficială preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care va cere prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului comunitar şi implicit amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a precizat purtătorul de cuvânt al Biroului premierului britanic.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
negocieri,
refuz,
marea britanie,
acordare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.