Negocierile între Rusia, Ucraina şi UE asupra problemelor energetice vor începe în 6 septembrie

Autor: Anna Primac Postat la 27 august 2014 26 afişări

Miniştrii Energiei dn Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană vor lansa pe 6 septembrie negocieri asupra problemelor din sectorul energetic, informează site-ul Preşedinţiei ucrainene.

"Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că pe 6 septembrie vor avea loc negocieri asupra problemelor energetice între miniştrii Energiei din Ucraina, Rusia şi Uniunea Europeană", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat, după o întâlnire bilaterală cu Poroşenko, că Moscova şi Kievul au convenit să relanseze "dialogul privind problemele din sectorul energetic, incusiv discuţiile pe tema gazelor ruseşti".

Întâlnirea dintre Putin şi Poroşenko, care a durat aproape două ore, s-a desfăşurat cu ocazia summitului regional de la Minsk, la care sunt prezenţi inclusiv Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, şi comisarul UE al Comerţului, Karel De Gucht.

La mijlocul lunii iunie, a Moscova a întrerut furnizarea gazelor ruse pentru Ucraina, care refuză creşterea preţului cerută de Rusia după înlăturarea regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, la sfârşitul lunii februarie, şi venirea la putere a unui guvern prooccidental la Kiev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
GAZE
/actualitate/negocierile-intre-rusia-ucraina-si-ue-asupra-problemelor-energetice-vor-incepe-in-6-septembrie-13150829
13150829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.