Ne mutam in Chitila

Postat la 17 iulie 2007 1 afişăre

Decizia cu privire la principalul activ al familiei la momentul actual ii apartine Mioritei Videanu: este vorba de un teren situat intre Palatul Cotroceni si J.W. Marriott, de 60.000 de metri patrati, cu deschidere de 1.000 de metri patrati la strada, asezat pe cota cea mai inalta a Bucurestiului, care a fost evaluat la 100 mil. euro. Terenul va fi liber la sfarsitul acestui an, cand firma Titan Mar va fi relocata de acolo in noul sediu de la Chitila.

 

CAP SAU PAJURA? Momentan, familia Videanu asteapta oferte pentru teren; in cazul vanzarii, suma incasata ar putea ajunge la 100 de milioane de euro, iar in cazul asocierii, terenul se preteaza la un proiect cu investitii de pana la 500 de milioane de euro. Miorita Videanu spune ca ea si Adriean Videanu s-au gandit sa vanda terenul sau sa dezvolte impreuna cu un partener sau asociat un proiect imobiliar si ca acum studiaza cateva oferte. Intr-un parteneriat, veniturile ar fi considerabil mai mari pentru afacerile familiei, numai ca din punctul ei de vedere ar presupune un efort in plus: "Sunt mama a doi copii adolescenti, am o viata sociala activa alaturi de sotul meu si sa urmaresc un proiect atat de mare ar fi un pic cam mult pentru mine. Poate un castig mai mic si mai rapid m-ar tenta mai degraba decat un efort atat de mare pe termen lung".

 

POATE NU-S CUMPARATORI. Miorita Videanu spune ca evaluarea de 100 mil. euro in cazul vanzarii este corecta, dar tocmai din aceasta cauza (pretul ridicat al terenului) se poate ca ofertele primite pentru parteneriate sa fie mai fezabile: "Putine companii au puterea financiara de a plati aceasta suma si apoi sa investeasca alte sute de milioane de euro in dezvoltarea proiectului si probabil ca s-ar intinde pe mai multi ani". In schimb, in cazul unui parteneriat, executia poate incepe dupa cateva luni de la eliberarea terenului.

 

MARMURA CU SCHELETE. La noul sediu din Chitila este acum in curs o investitie de 5,5 mil. euro. "Va fi acolo un sediu de birouri cu doua hale industriale plus o platforma industriala", spune Miorita Videanu. In noul sediu va fi un showroom mai mare. Spatiul mai generos va permite aducerea de produse mai speciale: "Acum comercializam marmura de la 20 euro/mp pana la 600 euro/mp. Dar vom aduce si materiale care pot ajunge la 2.000 euro/mp, din cele cu fosile, cu cochilii sau cu schelete de peste".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ne mutam in Chitila
/actualitate/ne-mutam-in-chitila-1009813
1009813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.