Năsui, despre reorganizarea Ministerului Economiei: Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 iulie 2021 27 afişări

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat miercuri reorganizarea instituţiei. Acesta susţine că vor fi reduse 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie.

Năsui, despre reorganizarea Ministerului Economiei: Nu este  nevoie de atâţia şefi şi directori

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea”, a anunţat miercuri Claudiu Năsui.

Conform acestuia, actualul minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere: „Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”.

Năsui susţine că statul român e „masiv supra-dimensionat”, iar în în ultimii ani numărul de bugetari şi de instituţii noi în România a tot crescut „pentru că fiecare politician a vrut să-şi crească puterea, posturile şi bugetul la dispoziţie pe spatele contribuabilului”.

„De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă”, susţine ministrul Economiei.

Acesta spune că prin această reorganizare vor fi reduse funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.