Nae Caranfil: Viaţa în România este o dramedie. „Nu ai ce să faci, deschizi televizorul şi te apucă râsul. Îl închizi şi te apucă plânsul”

Postat la 12 iulie 2017 245 afişări

Regizorul Nae Caranfil caracterizează viaţa din România ca un film-catastrofă sau ca o dramedie. Într-un interviu la Digi24 el a oferit şi o idee de turism care ar putea atrage străini în România.

Nae Caranfil: Viaţa în România este o dramedie. „Nu ai ce să faci, deschizi televizorul şi te apucă râsul. Îl închizi şi te apucă plânsul”

„Filmul catastrofă nu e neapărat ceea ce ne obişnuim să ne imaginăm, avionul care se prăbuşeşte prine munţi, deşi avem exemplul la îndemână, ci e un film care începe agreabil, domestic, cu oameni din diferite structuri sociale care se îmbarcă undeva pentru un voiaj, un voiaj cu multe obstacole, căderi în gol, dar care se termină cu bine. Eu sunt optimist, viaţa în România se va termina cu bine la un moment dat. Dar se va termina”, a spus Nae Caranfil, la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

„Dramedia este genul meu favorit şi îmbină într-un mod foarte aproape de viaţa reală lucruri care sunt convenţii, convenţia comică cu cea dramatică. Convenţia comică s-ar putea baza pe gag. România e plină de gaguri, oameni politici, fiecare din el e un gag în sine, cei puţini care nu sunt gaguri sunt cazuri dramatice”, a adăugat el.

Întrebat dacă râde mult atunci când se uită la „dramedie”, el a spus că da.

„Nu ai ce să faci, deschizi televizorul şi te apucă râsul. Îl închizi şi te apucă plânsul”, a precizat Nae Caranfil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.