Mutarea făcută de Putin care lasă Europa total descoperită

Postat la 01 mai 2018 453 afişări

Rusia îşi creşte cantităţile de petrol exportate către China, riscând să lase în acest fel Europa fără ţiţei, mişcare ce va împinge continentul să apeleze la importuri de amestecuri de petrol din Orientul Mijlociu, relatează Bloomberg.

Mutarea făcută de Putin care lasă Europa total descoperită

Rusia va livra, în primele cinci luni ale anului, cu 19 % mai puţin petrol spre Europa, prin porturile sale principale din Marea Baltică şi Marea Neagră, comparativ cu anul precedent, crescând între timp volumul de export prin conductele sale către China cu 43% în primele trei luni ale anului, arată cele mai recente date de la operatorul de stat Transneft PJSC.

Schimbarea va duce probabil la situaţia în care rafinăriile Europei vor trebui să caute un înlocuitor pentru petrolul provenit din Rusia, potrivit lui Alan Gelder, vicepreşedinte pentru rafinare, produse chimice şi pieţe de petrol la Wood Mackenzie din Londra.

La ora actuală, continentul importă mai multă materie brută petrolieră din Rusia decât orice altă naţiune, arată reprezentanţii ITC Trade Map, iar ţiţeiul de înlocuire este probabil să provină din Orientul Mijlociu.

Deocamdată, reducerile fluxurilor de ţiţei provenite din Rusia nu se reflectă în preţurile din Europa şi asta datorită lucrărilor de întreţinere din rafinăriile din Europa, potrivit Bloomberg. Petrolul de tip Ural din Rusia a fost tranzacţionat la preţuri mici în Europa timp de aproape 4 ani datorită lucrărilor de întreţinere, menţinerea preţurilor fiind ajutată şi de o creştere a fluxurilor de petrol venite din Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.