Mureşan: Dăncilă să ne explice cum va obţine găzduirea unei agenţii europene care are deja sediu

Postat la 19 iulie 2019 886 afişări

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan îi cere premierului Viorica Dăncilă explicaţii privind declaraţia din Parlamentul European referitoare la intenţia României de a găzdui o agenţie europeană pentru securitate cibernetică. Acesta spune că agenţia are deja sediul în Atena, capitala Greciei.

Mureşan: Dăncilă să ne explice cum va obţine găzduirea unei agenţii europene care are deja sediu

"Incompetenţă guvernamentală: prim-ministrul Viorica Dăncilă vrea ca România să găzduiască o agenţie europeană care are deja un sediu! Guvernul PSD - ALDE a ratat în ultimii doi ani şansa de a găzdui două instituţii europene importante: 1. Agenţia Europeană pentru Medicamente, relocată în 2017 din Marea Britanie din cauza Brexit-ului. România avea şanse să obţină această relocare, dar s-a prezentat cu o candidatură extrem de proastă, cu o propunere de sediu greu accesibil şi, astfel, n-a avut nicio şansă în faţa celorlalţi competitori. 2. Autoritatea Europeană a Muncii, înfiinţată la începutul anului, pentru care Guvernul nici măcar nu şi-a depus candidatura, deşi România era favorită să câştige concursul de găzduire şi deşi le-am cerut public în două rânduri să-şi depună candidatura", a scris, vineri, pe Facebook, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Mureşan transmite că premierul Viorica Dăncilă "s-a făcut de râs", marţi, în Parlamentul European, cerând ca România să găzduiască Agenţia Europeană pentru Securitate Cibernetică (ENISA), care va avea sediul în Grecia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gazduire,
sediu,
europene,
obtinere,
agenti,
agentie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.