Mugur Isărescu: Se doreşte „ruperea” taxei pe activele băncilor de indicele ROBOR

Postat la 11 februarie 2019 62 afişări

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, luni, că se intenţiile sunt ca taxa pe activele financiare ale băncilor să fie „ruptă” de legătura cu indicele ROBOR.

Mugur Isărescu: Se doreşte „ruperea” taxei pe activele băncilor de indicele ROBOR

Isărescu a menţionat, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019, că se doreşte „ruperea în totalitate a taxei (n.red. - pe activele băncilor) de indicele ROBOR, care are alte scopuri”.

 

Guvernatorul BNR a mai spus, că BNR şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au format un grup de lucru la Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială (CNSM), pentru a discuta despre taxa pe activele băncilor, „ca să nu se mai interfereze domnul Vâlcov”, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
active,
banci,
taxa,
indice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.