Mugur Isărescu, audiat ACUM în Senat: Întrebarea dacă ROBOR a fost manipulat?

Postat la 12 februarie 2019 83 afişări

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), este audiat marţi, alături de întreg Consiliul de Administraţie al BNR, în comisiile economică şi buget ale Senatului. La şedinţă participă şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deşi nu este membru al comisiilor.

Mugur Isărescu, audiat ACUM în Senat: Întrebarea dacă ROBOR a fost manipulat?

UPDATE 11.56 Isărescu: Nu am ţinut artificial la 1,75% dobânda de politică monetară

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, marţi, că nu a ţinut artificial dobânda de politică monetară la 1,75%

 

„Nu am ţinut artificial la 1,75% (rata dobânzii de politică monetară - n.red.)”, i-a răspuns Mugur Isărescu, marţi, senatorului ALDE Daniel Zamfir, la audierea din Parlament.

 

În plus, Guvernatorul BNR a susţinut că a declarat că va creşte ROBOR, drept răspuns la o altă întrebare că i-a încurajat pe oameni să ia credite ştiind că va creşte indicele ROBOR.

 

„A, spun un lucru foarte clar: dobânzile mici sunt de domeniul trecutului”, a continuat Isărescu.

 

UPDATE 11.42 Schimb de replici Isărescu- Zamfir. Isărescu: Noi nu stăm într-un prepeleac. Să vă spun ce e ROBOR

 

Schimb de replici în comisiile reunite buget şi economică din Senat, acolo unde este audiat Muguru Isărescu, guvernatorul BNR. Senatorul Daniel Zamfir i-a reproşat că nu răspunde la întrebări, ci a venit cu un discurs, în timp ce Isărescu a spus că "nu stăm într-un prepeleac".

 

"Am o rugăminte: noi punem întrebările, dvs. răspundeţi. Vreau să discutăm despre ROBOR pentru că este prima temă de discuţie. Este una care a suscitat mare interes. Aş vrea să vă întrebăm nişte lucruri şi dvs. să răspundeţi. În legătură cu ROBOR a fost un lung şir de declaraţii ale dumneavoastră contradictorii. Aţi spus că ROBOR e un produs al dv, al pieţei, vorbeaţi cu băncile, noi doar îl aprobăm. Apoi aţi spus că ROBOR nu e influenţat de bănci. Când aţi spus adevărul?", a spus Daniel Zamfir.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mugur isarescu,
senat,
audiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.