Mugur Isărascu crede că România nu are ce căuta în Zona Euro: Şmecheriile Guvernului sunt periculoase

Postat la 15 iunie 2018 328 afişări

Guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu apreciază că intrarea României ÎN ZONA EURO trebuie făcută abia după ce ţara ÎŞI REZOLVĂ PROBLEMELE. ”Să nu considerăm că intrarea în zona euro este UN PANACEU”, avertizează Isărescu.

Mugur Isărascu crede că România nu are ce căuta în Zona Euro: Şmecheriile Guvernului sunt periculoase

Prezent joi la Constanţa, la ”Black Sea and Balkans Security Forum” 2018, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securităţii Mării Negre şi a Balcanilor, guvernatorul BNR a vorbit despre condiţiile pe care România, şi nu numai, ar trebui să le îndeplinească pentru a fi aptă de a adera la zona euro. Una dintre condiţiile esenţiale este ”sustenabilitatea în echilibre”.

”Şmecheriile de tipul îndeplineşti un criteriu de deficit un an sau doi şi crezi că ai rezolvat problema. Nu, E PERICULOS pentru tine. Sustenabilitatea este cuvânt păsăresc, introdus în limba română după ‘90, dar a început să însemne ceva. Înseamnă să nu faci lucrurile de mântuială, să le faci durabil, sănătos cu o gândire în perspectivă”, a explicat Isărescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.