Motivele pentru care „Mica Elveţie” din inima Munţilor Călimani atrage turiştii ca un magnet. Cum se văd de sus peisajele de poveste

Postat la 18 aprilie 2016 5481 afişări

Cine nu a auzit până acum de Colibiţa? Este oaza de linişte din inima Munţilor Călimani, în judeţul Bistriţa-Năsăud, care atrage tot mai mulţi turişti în ultima vreme, ca un magnet. La cât de frumoase sunt peisajele, nici nu este de mirare faptul că multe familii aleg să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la Colibiţa.

Fie că petrec mai multe zile acolo, sau mai puţin, priveliştea pe care o oferă lacul de acumulare Colibiţa şi împrejurimile sale îi determină pe toţi turiştii să se întoarcă şi a doua sau a treia oară acolo. Pe lângă lacul de acumulare, rezervaţiile peisagistice Stâncile Tătarului şi Cheile Bistriţei Ardelene, cu frumoasa Cascadă a Diavolului, precum şi rezervaţia naturală Tăul Zânelor, sunt locuri care strălucesc prin naturaleţea lor şi care merită să fie admirate de aproape.

Norocul turiştilor este faptul că în ultimii ani localnicii au oferit locuri de cazare, s-au construit numeroase case de vacanţă, dar şi pensiuni în zonă. În plus, există şi un resort de patru stele unde pot fi găzduiţi turiştii de departe.

Cum se poate ajunge la Colibiţa? 

Colibiţa se află la o aruncătură de băţ de municipiul Bistriţa, la o distanţă de doar 44 de kilometri. Accesul în localitatea „minune” se poate face relativ simplu, din intersecţia de la Prundu Bârgăului a drumului naţional 17 cu drumul Judeţean 173A fiind de parcus mai departe nu mai puţin de 18 kilometri până la lacul de acumulare.

Odată ajunşi acolo, peisajul îţi taie răsuflarea! O demonstrează asta şi o filmare făcută cu drona recent şi postată pe reţeaua de socializare Facebook.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
turisti,
bistrita,
atragere,
familii,
inima,
lac
/actualitate/motivele-pentru-care-mica-elvetie-din-inima-muntilor-calimani-atrage-turistii-ca-un-magnet-cum-se-vad-de-sus-peisajele-de-poveste-15262931
15262931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.