Moşteanu: Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 februarie 2023 39 afişări

Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi, declară liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu. El critică taxa de solidaritate la care s-a referit recent preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Moşteanu: Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi

„E ideea lui Dragnea, ne-am întors în epoca Dragnea, Dragnea a venit atunci cu o Ordonanţă, cred că 114, în care a pus într-o categorie de companii această taxă de 1%. Mi se pare total nepotrivit. USR nu susţine creşterea taxelor. Nu creşti taxele atunci când sunt probleme economice şi acum trecem printr-o perioadă complicată economic, nu pui poveri în spatele celor care trag, astea-s nişte reguli de bază în economie”, spune la RFI Ionuţ Moşteanu, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus introducerea unei taxe de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri, pentru companiile mari prezente în România.

Deputatul USR crede că o asemenea taxă de solidaritate ar speria investitorii.

„Domnul Ciolacu ce să facă cu banii ăştia? Adică au avut o grămadă de bani anul trecut, pe care i-au topit. Anul ăsta, ne-am împrumutat deja în luna ianuarie şase miliarde de euro. Ca să înţelegem mai uşor, sunt două autostrăzi de la Piteşti la Sibiu, de câte 100 de kilometri, atât costă, trei miliarde şi ceva bucata aia de autostradă de o sută şi ceva de kilometri, prin munţi, cu tuneluri, cu viaducte şi aşa mai departe. Două autostrăzi s-au împrumutat deja în ianuarie şi nu vedem două autostrăzi, nu vedem nici un kilometru. Sunt risipitori, sunt nechibzuiţi cu banul public. Şi dacă pun o nouă taxă, ce fac cu banii ăştia? În primul rând, nu înţeleg economie, nu înţeleg cum funcţionează firmele (...). Dacă vor băga această taxă, vor speria din nou investitorii, vor fi mai prudenţi, nu se vor extinde şi extinderea înseamnă investiţii, înseamnă locuri de muncă”, încheie Moşteanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moşteanu,
ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.