Moscova: Sancţiunile adoptate de SUA şi UE contra Rusiei contribuie la agravarea crizei economice mondiale

Autor: Anna Primac Postat la 17 ianuarie 2015 54 afişări

Sancţiunile adoptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană contribuie la agravarea crizei economice mondiale, care a început în 2008, a declarat vineri seara preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, citat de RIA Novosti.

"Criza economică mondială începută în 2008 încă nu s-a terminat, ea continuă se se agraveze. Consider că este vina Statelor Unite şi a Uniunii Europene, care au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei", a declarat Puşkov, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

"Sunt sigur că vor culege roadele deciziilor lor incorecte", a adăugat el.

Declaraţiile oficialului rus intervin în contextul unei întâlniri, la Washington, între preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron.

Cei doi lider au pledat vineri pentru menţinerea "sancţiunilor puternice" împotriva Rusiei, acuzată de susţinerea insurgenţilor ucraineni.

"Suntem de acord cu necesitatea menţinerii sancţiunilor puternice împotriva Rusiei până când va înceta agresiunea împotriva Ucrainei", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată împreună cu David Cameron, la Casa Albă.

"Rusia a ales să încalce suveranitatea unui stat, periclitând stabilitatea şi prosperitatea noastră. De aceea, vom continua să exercităm presiuni asupra Rusiei pentru a rezolva criza în mod diplomatic. În acelaşi timp, susţinem Ucraina pe drumul spre reforme, inclusiv prin asistenţă financiară", a afirmat David Cameron.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SANCŢIUNI,
/actualitate/moscova-sanctiunile-adoptate-de-sua-si-ue-contra-rusiei-contribuie-la-agravarea-crizei-economice-mondiale-13771035
13771035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.