Moment ISTORIC: Grupul basc ETA şi-a anunţat dizolvarea printr-un comunicat dat publicităţii de presa din Spania

Postat la 03 mai 2018 89 afişări

Grupul separatist basc ETA, responsabil pentru sute de atentate în Spania, soldate cu peste 850 de decese, şi-a anunţat joi dizolvarea prin intermediul unui comunicat dat publicităţii de presa spaniolă, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

Moment ISTORIC: Grupul basc ETA şi-a anunţat dizolvarea printr-un comunicat dat publicităţii de presa din Spania

În comunicat se afirmă că ETA şi-a "desfiinţat complet toate structurile".

"Foştii membri ETA vor continua lupta pentru o Ţară a Bascilor reunită, independentă, socialistă, non-patriarhală şi de limbă bască în alte arii, fiecare cum crede, cu responsabilitate şi onestitate", se arată în comunicat.

Gruparea separatistă, formată în anul 1959, este considerat responsabil pentru sute de atentate comise în deceniile următoare, soldate cu peste 850 de decese.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.