Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin Sinovac produs în China

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 aprilie 2021 38 afişări

Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin Sinovac produs în China

Moldova va cumpăra 400.000 de doze de Sinovac, vaccin chinezesc împotriva coronavirusului, a declarat vineri ministerul sănătăţii într-un comunicat citat de Reuters.

Moldova şi Ucraina vecină, două dintre cele mai sărace ţări ale Europei, au rămas în urma restului continentului în lupta pentru vaccinuri.

COVID-19 a ucis 5.307 de persoane în Moldova, o ţară de 3,5 milioane de locuitori care a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă pentru a acorda guvernului mai multe puteri pentru combaterea pandemiei.

Moldova şi-a lansat campania de vaccinare după ce a primit doze de vaccin AstraZeneca din România, ca ajutor umanitar, la sfârşitul lunii februarie.

Ţara a devenit apoi prima din Europa care a primit doze din schema globală COVAX pentru ţări sărace, luna trecută.

În mod separat, Rusia a promis că va trimite 182.000 de doze din vaccinul său Sputnik V ca ajutor umanitar, inclusiv 60.000 de doze către regiunea transnistreană separatistă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
vaccin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.