Modificarea Codurilor Penale, discutată la Ministerul Justiţiei cu experţii MCV

Postat la 15 martie 2018 104 afişări

Ministerul Justiţiei a găzduit, joi, o întâlnire cu delegaţia misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV, la care au participat şefii din justiţiei, dar şi un reprezentant al Parlamentului, discuţiile axându-se, în principal, pe modificarea Codurilor Penale.

Modificarea Codurilor Penale, discutată la Ministerul Justiţiei cu experţii MCV

"Discuţiile s-au axat, în special, pe demersurile de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală şi pe procesul legislativ, fiind subliniată importanţa unui proces incluziv de consultare a tuturor factorilor interesaţi. Reprezentanţii sistemului judiciar au prezentat demersurile instituţionale efectuate cu privire la cele două proiecte. Totodată aceştia şi-au exprimat preocuparea referitoare la o serie de propuneri vehiculate în spaţiul public, în acelaşi timp cu disponibilitatea de a participa constructiv la dezbaterile din forul legislativ. Reprezentând Parlamentul, Eugen Nicolicea, a reiterat deschiderea spre dialog cu reprezentanţii sistemului judiciar în cadrul procesului de modificare a celor două coduri", transmite Ministerul Justiţiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.