Misterul tunelurilor antice pe sub Marea Neagră care leagă România de Turcia. De cine au fost construite?

Postat la 24 iulie 2016 26421 afişări

Misterul tunelurilor antice pe sub Marea Neagră care leagă România de Turcia. De cine au fost construite?

Perioada comunistă a fost un fenomen de ştergere a memoriei colective. Dacă înainte de al doilea război mondial, marea majoritatea  românilor era semianalfabetă, în epoca socialistă românii au învăţat carte dar doar ce au vrut comuniştii.

Ce a existat înainte de 1945 şi nu convenea noii puteri a fost trecut în uitare, rămânând doar zvonuri, legende, folclor. Aşa se întâmplă că avem legenda tunelurilor din Carpaţi dar şi de sub Marea Neagră. Şi nimeni, dar nimeni nu poate să vină hotărât să spună că nu există. Din păcate nici că există. Aşa că vă prezentăm o parte din folclor, zvonuri şi legende.

Negoţul cu oi era înfloritor înaintea izbucnirii Primului Război Mondial. Dobrogenii creşteau mii de oi pentru a le duce în Imperiul Otoman şi a câştiga bani frumoşi. Interesant este faptul că exportul nu se realiza nici pe uscat şi nici cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante pe sub Marea Neagră.

Conform relatării dintr-o cronică de peste 100 de ani, din sudul Dobrogei actuale şi din Cadrilater pornesc două tuneluri subterane care traversează Marea Neagră, informează efemeride.ro.. Acestea erau folosite cu precădere de ţărani pentru a-şi transporta turmele de oi în Imperiul Otoman şi în ţările din Peninsula Asia Mică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.