Misterul fotografiei de Pulitzer de la Revoluţie. De ce plângea bărbatul devenit celebru în toată lumea

Postat la 24 decembrie 2016 11876 afişări

 Misterul fotografiei de Pulitzer de la Revoluţie. De ce plângea bărbatul devenit celebru în toată lumea

O fotografie realizată de fotoreporterul american David C. Turnley, în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, a impresionat o lume întreagă.

În urmă cu 22 de ani, o fotografie, realizată de fotoreporterul american David C. Turnley a reuşit să ilustreze cel mai bine atmosfera din ţara noastră şi starea românilor. Era la Paris, împreună cu fratele său geamăn Peter, când a văzut la televizor ce s-a întâmplat la Bucureşti. Cei doi, unii dintre cei mai bine cotaţi fotoreporteri din lume, au venit cu un avion plin cu provizii până în Varna, Bulgaria.

Cum au ajuns în Bucureşti, cei doi au zărit un grup de revoluţionari. „Mi-a atras atenţia un bărbat din mijlocul mulţimii fericite. Arăta semnul victoriei, dar plângea”, a povestit, pentru Libertatea.ro, Turnley.  În 1990, poza, una dintre primele imagini imortalizate, avea să-i aducă americanului prestigiosul premiul Pulitzer.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revolutie,
fotografie,
barbat,
pulitzer,
celebru,
mister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.