Misterul Atlantidei ar putea fi ELUCIDAT. Descoperirile fascinante ale arheologilor egipteni - FOTO

Postat la 28 mai 2016 4042 afişări

Misterul Atlantidei ar putea fi ELUCIDAT. Descoperirile fascinante ale arheologilor egipteni - FOTO

Este posibil ca Atlantida să nu fi fost un oraş care a existat numai în legende.

Cu toţii cunoaştem legenda oraşului scufundat Atlantida. În urmă cu circa 2400 de ani, Herodot menţiona pentru prima dată numele acestei aşezări, spunând că aici a vizitat-o celebra Elena din Troia. Nimeni nu cunoaşte cu exactitate locaţia exactă a cetăţii mitice, însă o descoperire făcută în secolul al XIX-lea, în largul coastei Egiptului, pare să fie cea mai apropiată dovadă în acest sens. 

 

În anul 2000, în Marea Mediterană erau descoperite ruinele oraşului Heracleion, a cărui denumire a fost dată de întemeietorii săi după Hercules, cel care a adus faima urbei în Antichitate. Ruinele oraşului dispărut au fost găsite în urma unui sondaj făcut de scafandri egipteni pe malul mării. După ce au studiat ruinele şi artefactele descoperite la faţa locului, arheologii au speculat că Heracleion a fost cel mai important centru comercial din zona de coastă a Egiptului.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/misterul-atlantidei-ar-putea-fi-elucidat-descoperirile-fascinante-ale-arheologilor-egipteni-foto-15389319
15389319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.