Miracolul economic german este în pericol. Să fie acesta sfârşitul deceniului de aur al celei mai mari economii europene şi al celei mai importante verigi a comerţului european?

Postat la 28 ianuarie 2019 213 afişări

Semnele de încetinire economică se multi­plică în Germania, cea mai mare eco­nomie europeană.

Miracolul economic german este în pericol. Să fie acesta sfârşitul deceniului de aur al celei mai mari economii europene şi al celei mai importante verigi a comerţului european?

Tensiuni comerciale, reechi­librarea economiei mondiale, schim­bările cli­matice şi problemele demografice testează eficienţa modelului de business, centrat pe exporturi, al industriilor germane. Miracolul eco­no­mic german este în pericol, scrie Les Echos. Se apropie de sfârşit deceniul de aur al Germaniei? se întreabă The Economist.

Spre Germania se îndreaptă un sfert din exporturile României. O bună parte din acestea sunt reexportate, în diferite forme, de companiile nemţeşti. Germania este prima piaţă de export pentru Franţa, Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia şi altele şi ocupă locul doi în topul parte­nerilor la exporturi pentru Spania şi Marea Britanie.

Semnele noului an nu sunt bune pentru exporturile germane. Aşteptările companiilor din Germania care-şi vând produsele în străinătate au scăzut apreciabil în ianuarie în condiţiile în care „raza de speranţă“ întrevăzută de industria auto s-a stins, potrivit institutului de cercetare economică Ifo. Indicatorul încrederii s-a retras de la 8,7 puncte în decembrie la 5,9 puncte, cel mai redus nivel din 2016 încoace. Ifo atenţionează că perspectivele industriei auto, dar şi cele ale industriei chimice „s-au înrăutăţit notabil“.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
aur,
pericol,
comert,
economii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.