Ministrul Justiţiei: „Nu retrag ordonanţele privind graţierea şi codurile penale. N-am premier în ţară”

Postat la 20 ianuarie 2017 1163 afişări

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, susţine că nu retrage proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, după ce preşedintele Iohannis a cerut acest lucru explicit Guvernului.

Ministrul Justiţiei: „Nu retrag ordonanţele privind graţierea şi codurile penale. N-am premier în ţară”

„Eu mi-am asumat proiectele şi merg cu ele. Ce va decide Guvernul, nu ştiu ce va decide. Dar eu mi-am asumat proiectele. Cele două proiecte pe care le-am propus ministerului, ministerul le-a lucrat si le-a completat. Eu, ministrul Justiţiei, nu le retrag. Ce face Guvernul, nu ştiu ce face Guvernul. N-am premier în ţară şi nu ştiu care e decizia Guvernului", a declarat Iordache pentrugândul

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut vineri Guvernului să retragă proiectele de Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale. Iohannis spune că acestea sunt, potrivit vocilor autorizate din domeniul Justiţiei, „neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie”. 

Klaus Iohannis a publicat reacţia pe pagina sa de Facebook, atrăgând atenţia asupra criticilor pe care proiectele de Ordonanţă de Urgenţă le-au primit din partea „celor mai autorizate voci” din Justiţie - Parchetul General, DNA,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile.

Aceste instituţii şi-au arătat, potrivit şefului statului, dezaprobarea faţă de respectivele măsuri, iar preşedintele consideră că aceste reacţii sunt argumente suficiente pentru a determina Guvernul să retragă Ordonanţele de Urgenţă cu pricina. 

„Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile s-au pronunţat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupţie, abuz în serviciu şi integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.