Ministrul grec de Finanţe generează controverse: Varoufakis susţine că a înregistrat discuţiile cu partenerii săi europeni

Autor: Iuliana Enache Postat la 23 mai 2015 248 afişări

Ministrul grec de Finanţe, Yanis Varoufakis, a generat o nouă controversă după ce a declarat pentru cotidianul New York Times că a înregistrat discuţiile din cadrul unei reuniuni private a partenerilor săi din zona euro, realtează BBC News Online.

Într-un interviu pentru New York Times, Varoufakis a negat că omologii săi europeni l-au insultat la o întâlnire la Riga, în aprilie. "Toate aceste informaţii că am fost criticat, că am fost insultat, că am fost numit un pierde-vară şi toate acestea: Daţi-mi voie să neg cu fiecare parte a corpului meu", a declarat el, citat de BBC News.

Varoufakis a declarat că a înregistrat întâlnirea dar nu o poate difuza din cauza normelor de confidenţialitate. Într-o declaraţie difuzată ulterior, el nu a negat informaţia, limitându-se să afirme: "Respect confidenţialitatea discuţiilor mele cu partenerii, cu omologii, cu instituţiile, este exemplar şi cred că acest lucru este recunoscut şi înţeles de toată lumea".

Ministrul grec de Finanţe a fost înlocuit în funcţia de negociator şef la discuţiile cu creditorii UE după întâlnirea respectivă. El a negat că a fost marginalizat.

Negocierile Greciei cu UE şi FMI pe tema reformelor economice pe care ţara trebuie să le implementeze sunt blocate. Probleme privind pensiile, taxele, dereglementarea pieţei muncii şi reangajarea a 4.000 de foşti funcţionari trebuie încă rezolvate. Premierul grec Alexis Tsipras participă la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, unde vrea să discute despre un acord de împrumut cu alţi lideri europeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
UE,
VAROUFAKIS,
FMI
/actualitate/ministrul-grec-de-finante-genereaza-controverse-varoufakis-sustine-ca-a-inregistrat-discutiile-cu-partenerii-sai-europeni-14316066
14316066
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.