Ministrul german de Externe se declară în favoarea reducerii sancţiunilor impuse Rusiei. Care este singura condiţie impusă de acesta

Autor: Marian Avram Postat la 17 februarie 2018 78 afişări

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat, sâmbătă, că susţine reducerea sancţiunilor impuse Rusiei, dacă în estul Ucrainei va fi implementat un acord de încetare a focului cu ajutorul ONU, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile ministrului de Externe al Germaniei au fost făcute cu ocazia unui discurs susţinut de acesta la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Gabriel a declarat că ”nu este nerealistă” implementarea acordurilor de la Minsk, adăugând că există încă diferenţe fundamentale de opinii faţă de propunerea Rusiei de a aduce forţe ONU de menţinere a păcii în estul Ucrainei, dar a considerat ideea ca fiind "una dintre putinele opţiuni realiste" de a face unele progrese în ceea ce priveşte conflictul.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între forţele Guvernului de la Kiev şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent. Uniunea Europeană şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea peninsulei Crimeea. Occidentul susţine că Moscova s-a implicat activ în conflictul din estul Ucrainei, oferind sprijin separatiştilor proruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
SIGMAR GABRIEL

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.