Ministrul francez al Culturii este încrezător că Notre-Dame se va redeschide înainte de Paris 2024

Autor: Rafael Hekman Postat la 06 august 2022 39 afişări

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, şi-a exprimat încrederea în accelerarea lucrărilor de restaurare a Catedralei Notre-Dame, al cărei obiectiv este redeschiderea la timp pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024 din Franţa.

Ministrul francez al Culturii este încrezător că Notre-Dame se va redeschide înainte de Paris 2024

Abdul Malak a declarat reporterilor, citat de Inside The Game, că este „încrezătoare că 2024 va fi anul în care o mare parte din aceste lucrări va fi finalizată", cu ocazia unei vizite la lăcaşul de cult.

Catedrala a fost grav avariată de un incendiu în 2019, care a distrus acoperişul şi a prăbuşit faimoasa turlă.

În urma incendiului s-au degajat rezuuduri periculoase de plumb, care a trebuit îndepărtat şi a dus la o întârziere înainte de a putea începe reconstrucţia.

Pandemia de coronavirus a întârziat, de asemenea, lucrările.

Cu toate acestea, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a numărat printre cei care şi-au declarat ambiţia ca Notre-Dame să îşi redeschidă porţile atunci când Parisul va primi lumea sportului pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024.

Potrivit lui Abdul Malak şi Ministerului Culturii, acest obiectiv va fi cel mai probabil atins.

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a donat 500.000 de euro pentru a contribui la efortul de restaurare.

Peste 750 de milioane de euro au fost strânse pentru fondul de restaurare în doar 10 zile de la incendiu, corporaţiile şi persoanele fizice făcând donaţii masive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
notre dame,
paris 2024,
jocurile olimpice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.