Ministrul Energiei: RADET a instigat populaţia într-un moment sensibil. Dacă aş putea, i-aş demite pe responsabili

Autor: Alice Draghici Postat la 07 noiembrie 2015 31 afişări

Ministrul Energiei Andrei Gerea a declarat, sâmbătă, că dacă ar sta în atribuţiile ministerului pe care îl conduce, i-ar demite pe cei din RADET "care au instigat populaţia într-un moment de sensibilitate crescută", asigurându-i pe oameni că nu vor rămâne fără căldură şi apă caldă în această iarnă.

"Am simţit nevoia să liniştesc încă o dată populaţia cu privire la apariţia, văd, periodică, a unor mesaje care nu-şi au locul şi nu au niciun fundament real faţă de situaţia şi evoluţia ei în ceea ce priveşte încălzirea, alimentarea cu apă caldă şi căldura a bucureştenilor. Vreau să resping, pe această cale, orice încercare de manipulare sau politizare a acestui subiect, orice încercare de alarmare gratuită a poupulaţiei. După cum ştiţi, la nivelul guvernului s-au luat măsuri încă de acum două săptămâni pentru rezolvarea problemei furnizării agentului termic şi a căldurii peste iarnă, prin acea decizie care permite municipalităţii de a se împrumuta cu sumele necesare pentru trecerea iernii, noi am ţinut legătura în permanenţă în cadrul unui comitet pe care l-am organizat pe acest subiect cu Primăria Capitalei, cu primarul general şi lucrurile sunt în absolută siguranţă", a declarat ministru Energiei Andrei Gerea, la Palatul Victoria.

Gerea a precizat că trebuie gestionată "mai bine" comunicarea la nivelul ELCEN şi RADET.

"Comunicarea de la nivelul ELCEN, RADET este o parte care trebuie, să spunem, mai bine gestionată de către actorii în cauză. (...) Ieri (vineri -n.r.) în momentul când a fost emis acel comunicat de RADET, Primăria Capitalei deja achitase o sumă importantă, iar ELCEN, de asemenea, achitase din această sumă către furnizorii de gaz, plata necesară continuării alimentării cu gaz a ELCEN şi mai departe a furnizării agentului termic. În niciun moment nu a fost vorba de iminenţă, nici de întrerupere ulterioară - peste 10 zile, două săptămâni - a furnizării acestui agent termic", a arătat Gerea.

Ministrul Energiei a precizat că urmează ca Primăria Capitalei şi Consiliul General să facă ultimul pas spre obţinerea împrumutului de trezorerie pus la dispoziţie de către Ministerul de Finanţe, în aşa fel încât să se dea "confortul necesar populaţiei pentru această iarnă".

Întrebat de jurnalişti dacă se impune vreo demisie în urma comunicării defectuase a RADET, Gerea a precizat că nu depinde de ministerul pe care îl conduce.

"Dacă ar depinde de mine aş face-o la nivelul RADET, i-am demite pe cei care au instigat, sau măcar au încercat s-o facă, să instige populaţia într-un moment de sensibilitate crescută la nivel social. Din păcate nu depinde de Ministerul Energiei acest lucru", a spus Andrei Gerea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GEREA,
RADET ELCEN,
/actualitate/ministrul-energiei-radet-a-instigat-populatia-intr-un-moment-sensibil-daca-as-putea-i-as-demite-pe-responsabili-14877742
14877742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.