Ministrul Educaţiei propune noi schimbări: Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară

Postat la 28 iulie 2017 119 afişări

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat vineri că îşi propune ca, din septembrie, noţiunea elevului de serviciu pe şcoală să dispară, iar de accesul în unitatea de învăţământ să se ocupe un cadru didactic auxiliar, mai ales că este posibil ca unele primării să nu mai finanţeze asigurarea pazei.

Ministrul Educaţiei propune noi schimbări: Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară

"Vă mărturisesc că nu sunt susţinător al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară, ca noţiune. Pentru că scoatem un elev din timpul actului de educaţie ca să facă intrare-ieşire. Cred că putem găsi la nivelul unităţilor de învăţământ cadre didactice auxiliare care să stea la poartă şi să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expuşi dacă nu avem pază în şcoală. Eu cred că la începutul anului şcolar vom putea să eliminăm noţiunea de elev de serviciu pe şcoală. Elevul e trimis la şcoală să facă ore, există suficient personal care poate să se ocupe de accesul în şcoală", a declarat Liviu Pop în cadrul festivităţii de absolvire a promoţiei 2017 a Academiei Forţelor Tereste din Sibiu.

Ministrul Educaţiei s-a arătat îngrijorat de faptul că o parte din primării au anunţat că nu vor să mai asigure paza în şcoli pe timpul zilei, ci numai după terminarea orelor să asigure paza unităţii de învăţământ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.