Ministrul de Externe britanic: Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România

Postat la 27 septembrie 2017 2587 afişări

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a făcut o declaraţie surprinzătoare referitoare la românii din Marea Britanie. Acesta a spus despre români că „sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii noastre” şi “am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”.

Ministrul de Externe britanic: Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România

Boris Johnson s-a aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti. El a avut luni o întrevedere cu şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, în contextul unui mini-turneu pe care îl efectuează în aceste zile la Praga, Bucureşti şi Bratislava, informează agerpres.ro

“Nu cred că ar trebui să fie deloc îngrijoraţi. Nu ar trebui să îşi facă griji, deoarece sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii noastre. Îi iubim. Au o contribuţie uriaşă la economia Regatului Unit, la cultura britanică”, a spus şeful diplomaţiei britanice, ca răspuns la o întrebare despre cât de îngrijoraţi ar trebui să fie românii care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie după Brexit.

“Am fost primar al Londrei. Când mergi prin Londra, vezi o mulţime de magazine româneşti, români care lucrează în toate domeniile. Credem că sunt jumătate de milion de români în Regatul Unit. Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranţă şi că drepturile lor sunt protejate”, a declarat Boris Johnson.

“Nu am mai fost în România de mulţi ani. Dar mă bucur foarte mult să fiu aici. Mă aflu aici pentru că am vrut să vin direct de la discursul de la Florenţa al prim-ministrului (Theresa May — n.r.), în care a explicat ce vrea să facă. După Brexit, vrem să protejăm drepturile românilor în Marea Britanie. Să garantăm aceste drepturi. Şi să ne asigurăm că sunt garantate de instanţele din Regatul Unit. Însă aceste instanţe vor putea de asemenea să fie atente la jurisprudenţa, la dreptul Curţii Europene de Justiţie. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că cetăţenii români din Regatul Unit se simt în siguranţă”, a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.