Ministrul Apărării: Elicopterele de luptă care vor fi produse în România vor merge şi la export

Postat la 04 august 2017 158 afişări

Ministrul Apărării, Adrian Tutuianu, a declarat, vineri, că fabrica de elicoptere militare ce se doreşte a fi realizată în parteneriat cu Bell Helicopters în România nu va înzestra doar armata naţională, ci aparatele de luptă vor putea fi exportate şi spre alte state.

Ministrul Apărării: Elicopterele de luptă care vor fi produse în România vor merge şi la export

"Avem o analiză şi am stabilit un necesar de înzestrare pentru următorii 10 ani cu elicoptere de luptă. Majoritatea acestor elicoptere vor fi produse în România. Am discutat de producţia a câteva dintre ele în Statele Unite, dar cu muncitori români care vor merge la specializare acolo. Evident că o fabrică de elicoptere în România nu va fi construită doar pentru nevoile armatei naţionale. Ea va fi şi exportator pe alte pieţe, dar asta este o chestiune comercială care nu are legătură cu MApN", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.