Ministru israelian: Benjamin Netanyahu va trebui să demisioneze dacă va fi inculpat pentru corupţie

Autor: Mircea Olteanu Postat la 18 martie 2018 31 afişări

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va trebuie să demisioneze sau va fi îndepărtat de la putere de coaliţia de guvernământ în cazul inculpării sale pentru fapte de corupţie, a declarat ministrul de Finanţe, Moshe Kahlon, informează site-ul postului France 24.

Kahlon, liderul formaţiunii de centru-dreapta Kulanu, care face parte din coaliţia de guvernământ condusă de Netanyahu, a declarat că premierul israelian "nu ar mai putea să-şi exercite atribuţiile" dacă ar fi trimis în judecată.

În luna februarie, poliţia israeliană a recomandat autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Anchetatorii Poliţiei au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de "Cazul 1000", în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, şi de "Cazul 2000", referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
GUVERN,
CORUPŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.