Ministerul Transporturilor: Contractul privind achiziţionarea a două aeronave Boeing a fost semnat

Postat la 08 mai 2017 92 afişări

Ministerul Transporturilor a semnat vineri un contract prin care s-au achiziţionat două aeronave pentru flota Tarom, una dintre acestea urmând să fie dată în folosinţă la sfârşitul lunii mai, a anunţat luni ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Ministerul Transporturilor: Contractul privind achiziţionarea a două aeronave Boeing a fost semnat

”Vineri s-a reuşit semnarea contractului pentru achiziţionarea a două aeronave noi în flota Tarom, două aeronave Boeing 737-800 New Generation. Prima dintre ele va intra în flota Tarom la sfârşitul acestei luni”, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Directorul general Tarom Eugen Davidoiu Director a semnat vineri contractul pentru achiziţionarea în leasing a două aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG. Aeronavele B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani.

”Precizăm faptul că procedura de achiziţie s-a desăşurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziţionarea este ocazionată de oportunităţile apărute în piaţă. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internaţional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în momentul lansării cererii de oferă. În urma ieşirii din flotă, a celor două Airbus A310, s-a simţit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menţionăm că, cele două Airbus scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, precizează, într-un comunicat de presă, Tarom.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.