Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat avizul pentru modificarea statutului FRF. Schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară sunt nule

Postat la 07 iulie 2014 32 afişări

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie sunt lovite de nulitate, a declarat pentru MEDIAFAX o sursă federală.

Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat avizul pentru modificarea statutului FRF. Schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară sunt nule

 "Modificările la statutul FRF nu au primit avizul MTS. Conform legii, în aceste condiţii, modificările efectuate în Adunarea Generală din 28 iunie sunt lovite de nulitate în totalitate. Acum este nevoie de convocarea unei noi Adunări Generale. Probabil că în Comitetul Executiv din 11 iulie se va decide convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru rezolvarea situaţiei", a declarat pentru MEDIAFAX sursa citată.

Conform articolului 36, alineatul 4, din Legea 69/2000, a Educaţiei Fizice şi Sportului, "modificarea statutelor sau actelor constitutive ale federaţiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevăzute de lege, după ce s-a obţinut avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului".

Alineatul 6 al aceluaişi articol de lege precizează faptul că "înfiinţarea federaţiilor sportive naţionale sau modificarea statutelor şi a actelor constitutive ale acestora, fără respectarea dispoziţiilor alin. (1) şi (4), este nulă de drept".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-tineretului-si-sportului-a-refuzat-avizul-pentru-modificarea-statutului-frf-schimbarile-aprobate-de-adunarea-generala-extraordinara-sunt-nule-12901904
12901904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.