Ministerul Sănătăţii vrea să legifereze practica ilegală a jucătorilor privaţi de a lua bani şi de la Casă, şi de la pacienţi pentru operaţii chirurgicale

Postat la 15 aprilie 2019 69 afişări

Un proiect de ordonanţă de urgenţă propus de Ministerul Sănătăţii prin care pacienţii care merg în privat ar plăti diferenţa dintre suma decontată de stat spitalului privat şi tariful intervenţiei în privat „scoate din zona gri“ o practică din spitalele private prin care pacienţii plătesc şi alte costuri în plus pentru un serviciu medical decontat în acelaşi timp de Casa de Asigurări.

Ministerul Sănătăţii vrea să legifereze practica ilegală a jucătorilor privaţi de a lua bani şi de la Casă, şi de la pacienţi pentru operaţii chirurgicale

Dacă s-ar aproba, anchetele care au început deja la aceşti operatori privaţi s-ar opri, iar presiunea pe guvernul PSD din partea acestor operatori pentru modificarea legislaţiei este uriaşă. Spitalele private încasează aceşti bani în plus de la pacienţi menţionând în contract „îngrijiri speciale“. În contract nu se menţionează operaţia respectivă. Dacă spitalele private nu iau bani de la Casă, atunci menţionează în contract operaţia respectivă, fiind complet acoperite prin lege.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.