Ministerul pentru Societatea Informaţională recomandă soluţii antivirus şi audit de securitate IT în instituţiile care utilizează Windows XP

Postat la 23 aprilie 2014 127 afişări

Ministerul pentru Societatea Informaţională recomandă instituţiilor publice care utilizează Microsoft Windows XP, al cărui suport tehnic a expirat, să instaleze pe calculatoare soluţii antivirus, să actualizeze în permanenţă aplicaţiile instalate şi să realizeze un audit de securitate informatică.

Ministerul pentru Societatea Informaţională recomandă soluţii antivirus şi audit de securitate IT în instituţiile care utilizează Windows XP

 Recomandările se regăsesc într-un document disponibil pe pagina web a ministerului, denumit "Ghid orientativ privind recomandările de securitate la nivelul instituţiilor publice pentru protecţia informaţiilor, în situaţia utilizării terminalelor care folosesc Microsoft Windows XP SP3".

Microsoft a retras, la 8 aprilie, suportul tehnic şi de securitate pentru Windows XP, sistem de operare lansat în urmă cu 12 ani.

În lipsa actualizărilor, calculatoarele pe care rulează acest sistem de operare pot deveni vulnerabile la viruşi şi alte programe care afectează securitatea şi confidenţialitatea datelor.

Instituţiile publice utilizează un număr de 144.000 de licenţe Windows XP, potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-pentru-societatea-informationala-recomanda-solutii-antivirus-si-audit-de-securitate-it-in-institutiile-care-utilizeaza-windows-xp-12511543
12511543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.