Miliardarul Liu Qiangdong, CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii din China, a fost arestat în SUA pentru hărţuire sexuală

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 septembrie 2018 171 afişări

Miliardarul Liu Qiangdong, CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii din China, a fost arestat în SUA pentru hărţuire sexuală

Fondatorul miliardar al JD.com a fost arestat în timpul unei excursii în Minnesota, SUA, pentru acuzaţii de conduită sexuală necorespunzătoare, iar autorităţile locale au demarat o investigaţie asupra celei mai mari corporaţii din sectorul internetului din China, potrivit Bloomberg.

Liu Qiangdong, care îşi foloseşte numele englezesc Richard, a fost arestat la ora 11.30 în data de 31 august, pe baza acuzaţiilor de „conduită sexuală criminală” şi eliberat pe 1 septembrie la ora 16.00 pm, potrivit datelor înregistrate la secţia de poliţie din Hennepin County, Minnesota.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Minneapolis, John Elder, a refuzat să comenteze şi nu a furnizat detalii cu privire la motivul pentru care acesta a fost arestat, însă a menţionat că autorităţile au decis să nu îl ţină pe Liu în custodie şi nu i-au impus nici restricţii de călătorie pe parcursul investigaţiei în curs.

JD.com este cel mai mare grup de comerţ online din China, după Alibaba Group Holding, şi este susţinut de o gamă largă de investitori, de la gigantul social media Tencent Holdings şi până la companii americane precum Walmart şi Alphabet.

Liu, 45 ani, conduce businessul de 45 de miliarde de dolari încă de când acesta a fost fondat şi controlează deciziile de business prin drepturi speciale de veto.

„Suntem abia la începutul acestei investigaţii”, transmite Elder. Autorităţile vor decide dacă îl amendează sau nu pe Liu, adaugă el. „Nu există restricţii de călătorie în dreptul lui şi nici nu este pus sub acuzare”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arestare,
gigant,
chinezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.